Tízezrek menekülnek az áradások elől a Fülöp-szigeteken

Forrás: Twitter -
Fülöp-szigetek áradás kitelepítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberek tízezrei menekültek el otthonaikból szombaton a Fülöp-szigeteken a heves monszun okozta áradások miatt - adták hírül az ország hatóságai.

Marikina városában csaknem 15 ezer lakost kellett kitelepíteni, mert riasztóan megemelkedett a közeli folyó vízszintje. Az áradásoknak hivatalosan - magyar idő szerint szombat éjfélig - egy halottja van.
A hatóságok helyzete különösen nehéz, mert úgy próbálnak kialakítani menedékhelyeket, hogy ne zsúfolódjanak össze a bajba jutottak, és tartani lehessen köztük a koronavírus-járvány terjedése elleni védőtávolságot.

Forrás: Twitter

Az esőzések pusztító erejéért nemcsak az időjárás szeszélye okolható, hanem az emberi tevékenység is, ugyanis sok helyütt a hegyoldalakon törvénytelenül kiirtották az erdőket, emiatt a víz sokkal intenzívebben ömlik a településekre. A Fülöp-szigeteket évente átlagosan 20 tájfun, vagy igen erős vihar tépázza meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.