Augusztus elsején az állítások szerint egy ápolónő ittasan ment dolgozni a călineşti Neuropszichiátriai Felépülési és Rehabilitációs Központba, majd agyoonvert egy idős férfit. A fogyatékossággal élő emberek központjában Prahovában mindenkit nagyon felháborított az eset.

A nő egy 61 éves ikerpárral került konfliktusba, és egyikőjüket addig ütötte, míg a földre nem esett. Állítólag kollégája fékezte meg, ő ragadta meg az részeg nővér karját, hogy ne üsse annyit a beteget.

A beteg több bordája eltörött, mégsem vitték kórházba. Csak négy nappal az eset után, amikor a központ orvosa visszatért a szabadságáról, és látta, hogy a beteg rosszul van, mentőt hívott. Az idős férfit a Ploieşti megyei kórházba szállították, megvizsgálták, de végül visszaküldték. Sajnos másnap reggel a bántalmazott beteg meghalt. A család azt állítja, hogy semmilyen magyarázatot nem kapott. Az ügyben vizsgálat indult.

Borzasztó, ami történt, és sajnálatos módon néhány hónappal ezelőtt is lehetett hasonló esetről hallani: leszúrta a kórházi dolgozót ez egyik pszichiátria betege.