Az egész országot megdöbbentette az a tragédia, mely során egy fiatal férfi megölte plátói szerelmét és annak kedvesét, majd magával is végzett. 

V. Dániel nem tudta elviselni, hogy Zoé, akibe teljesen beleszeretett, nem viszonozta érzéseit, így szörnyű tervet agyalt ki. A lány és kedvese közelében bérelt lakást, heteken át leselkedett utánuk, majd egy szombati napon berontott a lakásukba és végzett velük. Először a fiút ölte majd, majd a lányt is meglőtte és megerőszakolta, miközben haldokolt. A Bors információi szerint a legolcsóbb vadászfegyvert vásárolta meg, miután nem sokkal előtte megszerezte a fegyvertartási engedélyét.

Rendőrautók a szegedi kettős gyilkosság helyszínén 2021. június 29-énForrás: Police.hu

 A férfi jómódú családban nőtt fel, jó eredménnyel érettségizett, majd doktori címét a szegedi egyetemen szerezte meg, ahol szintén az éltanulók közé tartozott. Az egyetem után az egyik szegedi pláza patikájában helyezkedett el. Szomszédjai szerint az utóbbi időben furcsán viselkedett, mogorva volt és a külsejét is elhagyagolta. Vásárlói sem szeretették barátságtalan stílusa miatt, ha lehet, elkerülték. 

Végh József kriminálpszichológus véleménye szerint könnyen lehet, hogy a gyilkos eleve úgy tervezte, hogy miután Zoé és Tamás életét kioltja, a magáét is eldobja, de az is lehet, hogy csak pár órával később fogta fel tette súlyát. 

Az is elképzelhető, hogy a kettős emberölés után órákkal már felismerte, hogy mit tett és a várható következményektől tartva jobbnak látta, ha nem várja meg a börtönbüntetést"

- nyilatkozta a szakértő.