Sokakat foglalkoztat a halál gondolata, de az embereket nem csak az érdekli, mi történik a lelkünkkel, miután földi létünk véget ér, vagy van-e egyáltalán élet a halál után, hanem az is, mi lesz a testünkkel. Egy temetkezési vállalkozó erre adott választ.

A WIRED nevű YouTube-csatornára feltöltött videóban Victor M. Sweeney-nek tették fel a legtöbbször feltett, mégis legmorbidabb kérdéseket. A férfi temetkezési vállalkozó, így igen közeli kapcsolatban áll a halállal, és ha valaki, ő pontosan tudja, mi történik egy emberrel, miután örökre megáll a szíve.

„Amikor valaki meghal, kitisztítják a végbelét, vagy a ki nem ürített ürülékével temetik el?"

"Létezik egy mítosz, miszerint mindenki székletet ürít, amikor meghal. Nos, ez csak részben igaz. Részemről az a helyzet ebben az esetben, hogy ha egy holttestnél a hasi nyomás következtében megindul az ürítés, akkor természetesen víznyomással megtisztítom a végbelét"

- válaszolt a morbid kérdésre Victor M. Sweeney.

„Ha valaki kontaktlencsében hal meg, a temetkezési vállalkozó kiveszi azokat?"

"Igen, mindig kivesszük a kontaktlencséket, miután az is a feladatunk része, hogy „beállítsuk a testet", azaz lecsukjuk a szemhéjakat és bezárjuk a szájat.

Forrás: Shutterstock

„Meg fog enni a macskám, ha meghalok?"

"A szomorú válasz az, hogy igen. Több kollégámtól is hallottam, hogy láttak már ilyet. Elvégre a macskák bármit képesek megenni."

„Milyen szaga van a hulláknak?"

"A holttesteknek szörnyű szaga van. Ez egy olyan szag, amit sosem tudsz elfelejteni. Egyszer elmentem egy neves étterembe, ahol érlelt sztéket rendeltem. Nem voltam képes hozzányúlni.  

A férfi arról is beszélt, hogy a hulláknál óriási probléma a bőr szárazság, ezért egy nagyon zsíros arckrémet használnak, amit bármelyik testrészen alkalmazhatnak, sőt, azt is elárulta, hogy ha nem ajánlják fel a halott belső szerveit, bent maradnak a testben, és speciális technikával, úgynevezett artériás és üreges balzsamozással készítik elő a temetésre - írja a Bors.