Újabb helyeken vált kötelezővé a maszkviselés hazánkban: itt szigorítottak a szabályokon

Forrás: MTI/Balázs Attila -
szigor szigorú negyedik hullám maszkviselés kötelező szabály vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felívelő szakaszban van a koronavírus negyedik hulláma. Több általános és középiskola diákjai már a tanteremben is maszkot kell, mogy viseljenek, egyes intézményekben pedig a tanárok döntenek arról, hogy kérik-e a maszkviselést az órájukon.

Több általános és középiskola diákjainak már a tanteremben is maszkot kell viselniük, egyes helyeken pedig ez alól csak az alsó tagozatosok kapnak "felmentést". Van, ahol a tanároknak kell mérlegelniük a kockázatokat, és ők döntik el, kötelezővé teszik-e a maszkviselést.

Az eduline arról ír, hogy több gimnázium és technikum már a tanév eleje óta arra kéri a diákokat és a tanárokat, hogy szünetekben vegyék fel a maszkot, de az órákon nem kellett eltakarni az orrot és a szájat. Mostanra több iskola is úgy döntött, kötelezővé teszi a maszkiselést a tanórákon is.

Orvosi, FFP2, N95 vagy munkavédelmi, sőt akár textilmaszkot is lehet viselni, de az iskola egész területén el kell takarni az orrot és a szájat

- ez áll a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Budai Technikumának járványügyi tájékoztatójában. Az intézmény múlt hét pénteken szigorított a szabályokon, azóta az összes közösségi térben, a folyosókon, az ügyfélfogadási helyiségekben is kötelező a maszk, amit csak a menzán és a büfében, az étkezés idejére lehet levenni.

A pécsi Jurisics Utcai általános iskolában csak testnevelésórán és az ebédlőben lehet maszk nélkül tartózkodni, a III. kerületi Szent József Katolikus Gimnáziumban pedig az órákon is el kell takarniuk az orrukat és a szájukat a diákoknak.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.