Erőteljes lehűlés érkezik: a hét második felétől nagyot változik az időjárásunk

időjárás ősz tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hét elején még élvezhetjük az indián nyarat, de csütörtöktől már érkeznek a fagyosabb idők. 

A hétfői napon a napsütést gyakran zavarhatják felhők, de említésre méltó csapadék sehol sem lesz. A nyugat-északnyugati szél mérsékelt marad. Hajnalra foltokban, főként a tavaink és folyóink környékén várható pára és ködképződés. Reggel -3, és +5, délután pedig 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden az ország nagy részén sok napsütés lesz, délután azonban több felhő lehet az égen, de csapadék nem várható. Nyugaton, valamint északnyugaton helyenként megélénkül majd a délies szél. Hajnalban már néhol lehet gyenge fagy, és pára-, valamint ködfoltok is megjelenhetnek. Délután 14 és 19 fok között lesz a hőmérséklet - írja a Bors.

Csütörtökön azonban minden megváltozik, ugyanis a viharos szél kíséretében erőteljes lehűlés érkezik. A magasban -3, -8 fok közötti hőmérsékletet várunk, ami az átlagnál 10-12 fokkal hidegebb. Szombattól éjszakánként országos fagy érkezhet, a fagyzugos helyeken kemény, -5, -10 fokos fagy sem kizárt. Napközben is 10 fok alatti hőmérséklet lehet. Amennyiben lesz csapadék, akkor a hétvégétől a síkvidéken is lehet hó, illetve havas eső.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.