Szerdán még kiélvezhetjük az utolsó napos időt, de onnantól csak egyre hidegebb lesz.

 

Hétfő  

Délelőtt erősen (réteg)felhős lesz az ég, inkább csak délután szakadozik érdemben a felhőzet - ekkor észak felől számíthatunk pár órás napsütésre. Eső nem lesz. Mérsékelt marad az északnyugati szél. Reggel 5, délután 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

 

Kedd  

A reggeli párásság megszűnése után nyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhők érkeznek hazánk térségébe. Ebből azonban csapadék nem alakul ki. A déli szél megélénkül. 15-16 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Pénteken már viharos szél is leszForrás: Shutterstock

Szerda  

Változóan felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. Az egyre inkább megélénkülő déli széllel még melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence területére: délen akár 20 fok is lehet.

 

Csütörtök  

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de eső, zápor inkább csak estefelé és az északi tájakon fordul elő. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A felhős, borongós idő hatására már csak csökken a hőmérséklet: 16 fok körül várható a maximum.

 

Péntek  

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és egyre többfelé valószínű eső, záporeső. Néhol kiadós mennyiségű eső is eshet. Délelőtt a DNy-i, délutántól az ÉNy-i szél fokozódhat viharossá. 15 fok körül alakul a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.