Koronavírus: kiderült, hol nőtt a legnagyobb mértékben a fertőzöttek és a halálesetek száma az elmúlt héten

WHO halottak száma fertőzöttek száma koronavírus Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Európában nőtt a legnagyobb mértékben a koronavírus-fertőzöttek és halálesetek száma az elmúlt héten, a növekedés kétszámjegyű volt - közölte szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Az ENSZ egészségügyi szervezete szerint az 53 európai országban 18 százalékos volt a fertőzöttek számának növekedése. A térségben immár negyedik egymást követő héten emelkedik az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. Ugyanebben az időszakban a koronavírussal kapcsolatos halálesetek számának növekedése 14 százalékos volt. Ez 1,6 millió új fertőzöttet és több mint 21 ezer új halálesetet jelent - áll a WHO heti járványügyi jelentésében.

Az elmúlt hét napban ugyanakkor az Egyesült Államokban volt a legmagasabb az új fertőzöttek száma - valamivel kevesebb, mint 513 ezer -, annak ellenére, hogy az előző héthez viszonyítva 12 százalékos volt a csökkenés, míg a halálesetek száma 16 ezer volt, szinte ugyanannyi, mint az előző héten.
A második helyen Nagy-Britannia állt több mint 330 ezer új fertőzöttel. Oroszországban - ahol az elmúlt napokban országos rekordok dőltek meg mind az új fertőzöttek, mind a halálesetek számát illetően, közel negyedmillió új fertőzött volt az elmúlt héten.

A WHO illetékesei szerint az európai növekedésnek számos oka van, így egyes kelet-európai országok lakosságának alacsony átoltottsága. A fertőzési ráta Ukrajnában, Romániában, Bulgáriában, Moldovában és Georgiában a legmagasabb, közülük némelyikben a múlt héten a 100 ezret is meghaladta az új fertőzöttek száma.

A múlt héten a koronavírus-világjárvány okozta legtöbb haláleset az amerikai kontinensen történt a WHO adatai szerint - több mint 2,7 millió. A halálesetek száma az elmúlt héten 1 százalékkal nőtt, míg az új esetek száma 9 százalékkal csökkent.

Délkelet-Ázsiában - ahol olyan nagy népességgel rendelkező országok találhatók, mint India és Indonézia - az új esetek száma 8 százalékkal csökkent, míg az új haláleseteké 13 százalékkal nőtt az elmúlt hét során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.