Legalább 85-en megfertőződtek egy dunai sétahajón, ami Magyarországon is áthaladt

Forrás: Biki/Wikipédia -
Duna koronavírus-fertőzött hajó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sétahajó az eredeti terv szerint Romániából, Magyarországon keresztül haladt volna tovább a bajorországi Passauba, ahonnan aztán Lipcsébe szállították volna a turistákat, de végül Bécsben véget ért az utazást, miután kiderült, hogy legalább 85-en megfertőződtek koronavírussal a fedélzeten.

A hajón, ami egy lipcsei utazásszervező cég tulajdonában áll, összesen 139 turista utazott. Információk szerint közülük legalább 85 fő fertőzödött meg koronavírussal - állítja a mdr.de.

Az utasok közül ketten már Romániában elhagyták a fedélzetet, miután pozitív lett a koronavírus-tesztjük, a többi 137 főnek, pedig Bécsben kellett kiszállnia, ahonnan busszal utaztak tovább Lipcsébe. Külön utaztak azok, akiket pozitívra teszteltek, akiket negatívra, valamint azok, akiket pozitívra teszteltek, de a közeli hozzátartózójuk tesztje negatív lett és együtt akartak utazni.

A kép illusztráció Forrás: Biki/Wikipédia

A lipcsei hatóságok csütörtökön szereztek tudomást a hajón kialakult vészhelyzetről.

Osztrák sajtóértesülések szerint a hajó utasai mellett a legénység tagjai közül is többen elkapták a vírust. A fertőzöttek közül egyelőre senki nem szorul kórházi kezelésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.