A sétahajó az eredeti terv szerint Romániából, Magyarországon keresztül haladt volna tovább a bajorországi Passauba, ahonnan aztán Lipcsébe szállították volna a turistákat, de végül Bécsben véget ért az utazást, miután kiderült, hogy legalább 85-en megfertőződtek koronavírussal a fedélzeten.

A hajón, ami egy lipcsei utazásszervező cég tulajdonában áll, összesen 139 turista utazott. Információk szerint közülük legalább 85 fő fertőzödött meg koronavírussal - állítja a mdr.de.

Az utasok közül ketten már Romániában elhagyták a fedélzetet, miután pozitív lett a koronavírus-tesztjük, a többi 137 főnek, pedig Bécsben kellett kiszállnia, ahonnan busszal utaztak tovább Lipcsébe. Külön utaztak azok, akiket pozitívra teszteltek, akiket negatívra, valamint azok, akiket pozitívra teszteltek, de a közeli hozzátartózójuk tesztje negatív lett és együtt akartak utazni.

A kép illusztrációForrás: Biki/Wikipédia

A lipcsei hatóságok csütörtökön szereztek tudomást a hajón kialakult vészhelyzetről. 

Osztrák sajtóértesülések szerint a hajó utasai mellett a legénység tagjai közül is többen elkapták a vírust. A fertőzöttek közül egyelőre senki nem szorul kórházi kezelésre.