Természetes úton, a 35. héten jött világra az a brazil kisfiú, aki egy 12 cm hosszú farokkal született.

Az emberiség történetében csupán 40 gyereknél dokumentáltak ahhoz hasonlót, amit ennél a brazil kisfiúnál. Az orvosok jelentéséből kiderül, hogy a gyermek hüvelyi úton jött világra a terhesség 35. hetében, mindenféle komplikáció nélkül. Bár a csecsemőknek általában nő az embrionális farkuk az anyaméhben, ez idővel visszahúzódik a testbe, ami végül a farokcsont kialakulását eredményezi. 

Vannak azonban olyan kivételesen ritka körülmények, amikor ez a farokrész tovább nő. A brazil kisfiú 12 centiméteres farka zsír- és kötőszövetből, erekből, izom- és idegrostokból áll, a végén található 4 centiméteres golyó pedig zsírból és embrionális kötőszövetből -írja  az UNILAD cikek alapján a Tények.

A farok szerencsére nem csatlakozott a brazil fiúcska idegrendszeréhez, így a különleges kinövést egy gyermekkórházban el is távolították. A műtét még idén januárban történt, a világhálón azonban most terjedt el a farokkal született kisfiú híre.

A farokkal született kisfiú hüvelyi úton jött világra a terhesség 35. hetébenForrás: www.sciencedirect.com

Érdekesség, hogy az emberek körülbelül 20 millió évvel ezelőtt vesztették el a farkukat, amikor különváltak a majmoktól. Egyes kultúrákban úgy tartják, azok az emberek, akik farokkal látnak napvilágot, szentek, és méltók az imádatra.