Brutális baleset az ajkai erőműben: Tolatás közben ütötte el kolléganőjét a férfi

Forrás: Ügyészség -
munkahelyi baleset Ajka halálos baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Munkagép okozta egy nő halálát az ajkai erőműben, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

A 48 éves férfi 2020. január 7-én egy homlokrakodó géppel anyagmozgatást végzett az ajkai erőmű üzemi területén. A területen dolgozott kolléganője is, aki a férfi által mozgatott faapríték víztartalmának méréséhez vett mintákat, majd munkája végeztével gyalog az egyik épület irányába indult, miközben a homlokrakodó mögött haladt el.

A munkás éppen ekkor hirtelen elhatározta, hogy hátramenetet végez a géppel, azonban nem győződött meg kellő alapossággal arról, hogy a manőverhez szabad-e a terület, és tolatás közben elütötte az éppen mögé érő sértettet.

Tolatás közben ütötte el munkatársnőjét egy férfi az ajkai erőműben Forrás: Ügyészség

A baleset következtében a sértett olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Az ügyészség a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt az eljárásra illetékes Ajkai Járásbíróságnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.