Vádat emeltek egy férfi ellen, aki különös kegyetlenséggel ölte meg két idős lakótársát Diósdon. A három férfi régóta ismerte egymást, rendszeresen együtt is italoztak, és többször kerültek egymással összetűzésbe.

A két áldozat egy diósdi házban élt együtt. Az egyikük már gyerekkorától kezdve ismerte a későbbi elkövetőt, így amikor a fiatal férfi lakhatást keresett, tavaly év elején befogadták magukhoz. Gyakran ittak együtt, sokszor vitáztak, az egyik ilyen alkalommal vetették a fiú szemére, hogy csak kihasználja őket. A srác egyszer pedig meg is lopta az egyik idősebb férfit.

A kegyetlen gyilkosság helyszíneForrás: Police.hu

Az egyik éles szóváltás után döntötte el a fiatal, hogy megöli mindkét szállásadóját. 2020. április 23-án, az esti órákban alkoholt és kábítószert fogyasztott, miközben idős lakótársai a szomszéd szobákban aludtak. Magához vette a napokkal előtte, kerti munka céljából megélezett fejszét, majd mindkét férfit meggyilkolta.

A bántalmazás során az áldozatok olyan csonkolásos jellegű, nagy vérveszteséggel járó sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A gyilkos a baltás akció után gyalog a közeli benzinkútra sétált, ahol alkoholt, üdítőt és ételt vett magának. Hazaérve ő maga hívta a rendőrséget.

A Pest Megyei Főügyészség az ügyben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a fiatal férfi ellen – számolt be az ügy fejleményéről a Blikk.