A tragikus tapolcai baleset következtében négyen vesztették életüket. Az öt utas közül ketten voltak lányok, egyikük élte túl csak a szörnyű ütközést. Kiderült, hogy a túlélő lány szülei napokig azt hitték, az ő lányuk halt meg. 

Vonat és autó ütközött össze Tapolcánál szilveszter után. A kocsiban öten utaztak, négyen életüket vesztették. A baleset egyetlen túlélőjének, Melaninak a családja napokig azt hitte, hogy az ő lányuk halt meg, a valódi áldozat, Dóri családja pedig azt, hogy az ő lányuk életben maradt. Kiderült azonban, hogy tévedés történt. 

A rendőrségi közlemény szerint a sajtóban és a közösségi médiában tévesen jelent meg, hogy a négy elhunyt egyike Melani volt. A Blikknek nyilatkozott a túlélő egyik közeli hozzátartozója, aki elmondta, mi történt.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

"Melani olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az arca alapján nem tudták azonosítani, vélhetően ez okozta a problémát. A vizsgálatok során vett vérminták alapján jöttek rá, hogy valami hiba történhetett" - mondta az ismerős. Hozzátette, Melanin Dóri kabátjában volt, ez is nehezíthette az azonosítást. Melani jelenleg mélyaltatásban van, átesett egy tüdőműtéten, mivel a bordája átszúrta azt, valamint mindkét lábán combnyaktörést szenvedett.

"Amikor a rendőrök tudatták a tévedést, az édesanyja odatelefonált a kórházba, ahova az apukájával közösen azonnal be is mentek. A bokáján lévő, jellegzetes, szív alakú anyajegyéről és a piercingjéről azonnal azonosították Melanit. Amikor az ágyánál megsimogatták, mozgatta az ujjait, mintha érezte volna, hogy ott vannak a szülei" - tette hozzá az ismerős.