Újabb részletek derültek ki a tapolcai áldozatok azonosításáról: ez vezethetett a súlyos tévedéshez

Forrás: Shutterstock -
baleset azonosítás Tapolca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tragikus tapolcai baleset következtében négyen vesztették életüket. Az öt utas közül ketten voltak lányok, egyikük élte túl csak a szörnyű ütközést. Kiderült, hogy a túlélő lány szülei napokig azt hitték, az ő lányuk halt meg. 

Vonat és autó ütközött össze Tapolcánál szilveszter után. A kocsiban öten utaztak, négyen életüket vesztették. A baleset egyetlen túlélőjének, Melaninak a családja napokig azt hitte, hogy az ő lányuk halt meg, a valódi áldozat, Dóri családja pedig azt, hogy az ő lányuk életben maradt. Kiderült azonban, hogy tévedés történt.

A rendőrségi közlemény szerint a sajtóban és a közösségi médiában tévesen jelent meg, hogy a négy elhunyt egyike Melani volt. A Blikknek nyilatkozott a túlélő egyik közeli hozzátartozója, aki elmondta, mi történt.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

"Melani olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az arca alapján nem tudták azonosítani, vélhetően ez okozta a problémát. A vizsgálatok során vett vérminták alapján jöttek rá, hogy valami hiba történhetett" - mondta az ismerős. Hozzátette, Melanin Dóri kabátjában volt, ez is nehezíthette az azonosítást. Melani jelenleg mélyaltatásban van, átesett egy tüdőműtéten, mivel a bordája átszúrta azt, valamint mindkét lábán combnyaktörést szenvedett.

"Amikor a rendőrök tudatták a tévedést, az édesanyja odatelefonált a kórházba, ahova az apukájával közösen azonnal be is mentek. A bokáján lévő, jellegzetes, szív alakú anyajegyéről és a piercingjéről azonnal azonosították Melanit. Amikor az ágyánál megsimogatták, mozgatta az ujjait, mintha érezte volna, hogy ott vannak a szülei" - tette hozzá az ismerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.