Franciaországból hoztak haza egy férfit a napokban, aki a gyanú szerint tavaly prostitúcióra kényszerített egy nőt Budapesten - közölte a rendőrség honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap.

Közleményükben azt írták: a nyomozás adatai szerint H. Róbert még 2021 májusában ismerkedett meg a 28 éves nővel, akivel egy kőbányai lakásba költöztek. Nem sokkal később erőszakkal kábítószer-fogyasztásra és prostitúcióra kényszerítette a nőt, pénzét elvette - írták.

Hozzátették: a nő végül 2021 júliusában a rendőrségtől kért segítséget, ami után a férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A rendőrség közlése szerint H. Róbert Franciaországba menekült, ahol a helyi rendőrök a körözés alapján elfogták. A napokban hozták Magyarországra, ahol átadták a fővárosi rendőröknek - írták.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 28 éves H. Róbertet szexuális erőszak, illetve emberkereskedelem és kényszermunka bűntett gyanúja miatt őrizetbe vették, majd javasolták a letartóztatását, amit a bíróság február 9-én elrendelt.

Forrás: Shutterstock

Hasonlóan sokkoló eset látott napvilágot novemberben: nőket kényszerített prostitúcióra a fiatal magyar házaspár, Győrben pedig egy mélyszegénységben élő kiskorú lányt csaltak tőrbe