Édesapja karjaiban halt meg a hatéves Milán: beszakadt alatta a jég

jég beszakadt kisfiú haláleset baleset Ronyva-patak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három napja vesztette életét a sátoraljaújhelyi Papp Milán. A hatéves kisfiú a barátjával játszott, amikor leszakadt alatta a Ronyva-patak jegye. Holttestét az édesapa emelte ki a vízből.

Milán édesapja, Kálmán munka után fát fuvarozott a két utcányira lakó nagymamához. A kis Milán utánament, de út közben találkozott a barátjával, a négyéves Rikóval. Együtt elmentek Rikóéhoz megetetni a lovakat, ám utána eltűntek. Rikó családja keresni kezdte őket, de Milán szüleinek nem szóltak azonnal. Mikor ők is értesültek arról, hogy a gyerekek eltűntek, az egész Papp család keresni kezdte a kicsiket. Milán holttestét az édesapja találta meg.

A két kisfiú ráment a Ronyva-patak vékony jegére, ami beszakadt alattuk. Rikó ki tudott mászni, Milánnak is próbált segíteni, de nem tudta kihúzni. Milán édesapja szerint azonban több részlet nem stimmel a történetben. A parton egy nagyobb gyerek ruháit is megtalálták.

Édesapja karjaiban halt meg a hatéves Milán: beszakadt alatta a jég (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

"Milán vagány, erős, fürge srác, hogy lehet, hogy egy nála kisebb kimászott az alig ötven centis vízből, ő pedig nem? Rikó pedig miért nem az alig száz méterre lévő házhoz, hozzánk szaladt segítségért? Miért a jóval messzebb, a patak túloldalán lévő laktanyához, ami még egy hatalmas, sötét, ismeretlen mező túloldalán van? Már csak azért is, mert a parton egy nagyobb gyerek ruháit is megtaláltuk. De Rikóval beszélni sem tudtunk, nem engedték. Azóta járok föl és alá a patakparton, és próbálok rájönni, mi történhetett az én drága hercegemmel" - nyilazkozta sírva az apa a Blikknek. Kálmán eltökélt szándéka, hogy kiderítse az igazságot, ennyi jár a kisfiának.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.