A kislányt többször is szexre kényszerítették és durván bántalmazták.

A férfi élettársával közösen nevelte a nő gyermekét egy székesfehérvári ingatlanban. A 2017-ben született kislány nagyon jó kapcsolatban volt édesanyja párjával, apának is szólította. Ezt használta ki a férfi, és amikor nem volt otthon a párja, akkor többször is megerőszakolta a kislányt, aki egyszer nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyermeket végül 2020. novemberében kiemelték a családból és nevelőszülőnél helyezték el. Júliustól novemberig élt egy lakásban a férfival, de ez idő alatt is olyan testi és lelki trauma érte a kislányt, hogy a szakértők szerint sérült a pszichés és szexuális fejlődése.

A bíróság szerint indokolt a súlyos büntetés (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

"A Székesfehérvári Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi" – írja Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye.

A férfi védőügyvédje a szexuális cselekmény alóli felmentés és enyhítés érdekében fellebbezést nyújtott be. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint – figyelemmel a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriságára – szükséges és indokolt a kiszabott büntetés.

Az eljárás másodfokon, a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.