Az egész országot sokkolta, amikor bekerült a hírekbe a kemecsei tragédia. Egy férfi először brutálisan megverte, majd megkínozta élettársát, végül puszta kézzel kinyomta a szemét. A nőt ezután az árokba dobta, ahol saját rokona talált rá az életben maradt, de súlyosan megsérült áldozatra.

A férfi – akit ismerősei csak Gengszternek hívnak – ki szeretett volna békülni Gabriellával, ám a lány kikosarazta. Ezután a földre teperte, többször megütötte, megszúrta, majd kitépte a szemeit. Az orvosok életmentő beavatkozást hajtottak végre a mindössze 22 éves fiatal nőn, de a látását már nem tudták megmenteni. Gabriella jelenleg egy védett házban lábadozik.

Hetekkel a brutális támadás után most először állt a nyilvánosság elé Gabriella, aki megrázó részleteket árult el az állapotáról.

"Számomra azóta minden nap maga a pokol. Feszít a düh, hogy ilyen igazságtalanság történt velem. Csak az vigasztal, hogy a kislányom, a négyéves Mira itt van mellettem. Ő ad értelmet az életemnek. Amikor a bátyám, Robi már a negyedik orvoshoz vitt, akkor döbbentem rá, hogy a legjobb szemklinikán vagyok."

Megverte, megszúrta, majd megkínozta barátnőjét a férfi (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

 

Rajtam már nem tudnak segíteni se itthon, se külföldön. Hogy nincs a világon olyan tudás, aminek a segítségével újra láthatok. De él bennem egy kép a kislányomról. Arról, hogy mekkora, hogyan néz ki. Hogy Mira kék szeme milyen gyönyörű, és meseszép a huncut mosolya. Ő így maradt meg bennem. Ezt a képet őrzöm róla

– mesélte a Blikknek Gabriella, aki a támadás óta szívritmuszavarban szenved, amelyet gyógyszerrel kezelnek. A nő még öt hónapig maradhat a védett házban, de ha addig nem sikerült egy akadálymentesített otthont találnia, akkor vissza kell mennie a tragédia helyszínére, Kemecsére. Ezt azonban mindenképp szeretné elkerülni.

"Soha többé nem akarok Kemecsére menni, ahol ez a szörnyűség történt velem. Szó szerint elégettettem minden olyan dolgot, tárgyat, ami a támadómhoz köthető. Már csak az ágy van hátra. Az, amin megerőszakoltak" – tette hozzá Gabriella.

A nő párját hamar elfogta a rendőrség, egy hencidiai ingatlanban találtak rá, ahol a szekrény mögött, pokrócok alatt próbált elrejtőzni.