Friss hazai adatok: ennyi új fertőzöttet találtak az elmúlt öt napban

COVID-19 halottak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt öt napban 4902 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 819 264-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 178, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 44 831-re emelkedett - közölte a hosszú hétvége összesített adatait a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati portálon azt írták: a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 663 907, az aktív fertőzöttek száma 110 526. Kórházban 2259 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 101-en vannak lélegeztetőgépen.

Az ország a járvány ötödik hullámának leszálló ágában van, ezért a kormány kivezette a járványügyi korlátozásokat és megszűnt a maszkviselési kötelezettség.

A regisztráció és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz. Csütörtökön, pénteken és szombaton újabb oltási akció lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.