Az egész országot sokkolta az öt halálos áldozattal járó mindszenti vonatbaleset, amelyről napvilágra került egy megrázó videófelvétel. A vasúti balesetek többsége elkerülhetetlen, azonban nemcsak Magyarországon történnek ehhez hasonló esetek.

A csodának köszönheti Jonathon Smith, hogy életben maradt. A huszonhatéves férfi a barátaival utazott Clevelandbe tavaly májusban, hogy megnézzék az amerikai fociszezont felvezető találkozót. Az úgynevezett draft keretében válogatják ki a csapatok, hogy kik játszanak náluk az adott idényben. A többnapos kirándulás végül majdnem Jonathon életébe került.

A férfi elment kaszinózni a barátaival, ahol berúgott, majd az este egy pontján szó szerint elmenekült a helyszínről. A társaság akkor még nem gondolta, hogy bármi baj történhet ittas barátjukkal. Jonathon azonban valahogy a kaszinóhoz közeli sínekhez botorkált, ahol elveszítette az egyensúlyát és elesett. A részeg fiatalt elgázolta az arra közlekedő tehervonat, és csak azért nem gyűrte maga alá a szerelvény, mivel a mozdony elejére szerelt terelő, a "tehénfogó" oldalra lökte a testét.

Jonathannal újra kellett tanulnia járniForrás: @YonnieMyth / SWNS/© @YonnieMyth / SWNS/@Yonniemyth / Swns

Jonathon ennek ellenére nagyon súlyos sérüléseket szenvedett és 15 napig mesterséges kómában tartották. A férfinek megrepedt a koponyacsontja, eltört a szemürege, orra, állkapcsa, több bordája, a sípcsontja pedig átszakította a bőrt a lábszárán. Jonathon elveszítette jobb kézfejének egy részét, valamint három ujját is.

Miután magához tért, az orvosok közölték vele, hogy jobb lábában több ideg is elhalt, és ugyan megpróbálhatják megmenteni, de nincs garancia arra, hogy ismét egészséges lesz. A férfi ekkor megkérte az orvosokat, hogy vágják le a "kib*szott" lábát. Az amputáció után megkapta a műlábat és négy hónapig tartott, mire megtanult vele járni.

Jonathont az őt ért csapások ellenére sem hagyta el a humorérzéke, és kiemelte, hogy lába elvesztésének az az előnye, hogy az ágyban sokkal több hely jut most a kutyájának, akivel együtt alszanak – idézte a férfit a Metro nevű brit lap.