A rendőrség a lakosság segítségét kéri, ugyanis nem sikerült beazonosítaniuk és kézre keríteniük az erőszaktevőt. A harmincas éveiben járó férfi a ligetben található teniszpálya közelében támadt rá a nőre, majd megerőszakolta.

Az eset április elsején este fél 7-kor történt a Newcastle-ben található városligetben. Az áldozat személyleírása alapján egy 30 év körüli, 177 centiméter magas, közepesen izmos férfit keres a rendőrség. Különös ismertetőjegye a göndör egérbarna haj, amely két oldalt le van borotválva, a férfinek emellett fekete szakálla is van.

A városi parkban, a teniszpálya mellett történt az eset (Illusztráció)Forrás: Thinkstock

Az elkövető jól beszéli az angol nyelvet, az akcentusa alapján arra következtetnek, hogy helybéli lehet. Az erőszak elkövetésekor szürke mackónadrágot és sötétkék Nike-pólót viselt, valamint egy olyan bőrkabátot, amelynek prémes a gallérja. Az áldozat szerint volt a férfinél egy nagy zöld hátizsák, fekete csíkokkal.

A rendőrség megnövelte az egyenruhások számát a környéken és hajtóvadászatot indítottak a férfi ellen – írja a Newcastle World.