Nem tudták megmenteni: elhunyt az autóbalesetet szenvedett futballsztár

Freddy Rincon autóbaleset futballista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerda éjszaka elhunyt Freddy Rincon, a kolumbiai labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, aki hétfőn súlyos autóbalesetet szenvedett. "Csapatunk minden erőfeszítése ellenére Freddy Eusebio Rincon Valencia elhunyt" - mondta újságíróknak Laureano Quintero, a Caliban található Imbanaco Klinika orvos-igazgatója.

A korábbi kiváló futballista autójával - melyben többen ültek - hétfőn egy busszal ütközött össze a városban. A balesetet követően az 55 éves Rincont fejsérülésekkel szállították kórházba, ahol megműtötték, majd az intenzív osztályon kezelték, állapota azonban a beavatkozás után is kritikus maradt.

Forrás: Shutterstock

A három világbajnokságon szerepelt labdarúgó 84-szer lépett pályára a válogatottban és 17 gólt szerzett. Egyik legfontosabb találatát az 1990-es olaszországi világbajnokságon, a Németország elleni csoportmeccsen érte el. Ő egyenlített az 1-1-re végződött találkozón, aminek köszönhetően a kolumbiaiak továbbjutottak a nyolcaddöntőbe.

Klubszinten többek között az América de Calit, a brazil Palmeirast és Corinthianst, valamint Európában a Napolit és a Real Madridot erősítette. Visszavonulása után 2004-től 2010-ig hazájában és Brazíliában edzősködött, majd drogkereskedelem vádjával néhány napra letartóztatták. Fia, Sebastian a portugál élvonalbeli Guimaraesben futballozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.