2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Többezer ember búcsúzott az autóbalesetben elhunyt focilegendától

búcsú Freddy Rincon tragédia autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három nappal halálos autóbalesete után ezrek búcsúztak Freddy Rincóntól, a kolumbiai labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitányától. A legendás sportoló ravatala szombaton volt Caliban, a Pascual Guerrero stadionban. 

Rincón ravatalán a családtagok, barátok, szurkolók mellett a korábbi csapattársai, például a legendás kapus, René Hihuia, és az egykori szövetségi kapitány, Juan Carlos Osorio is részt vett - írja a Blikk.

A futballista autójával hétfőn ütközött össze egy busszal. Rincónt fejsérülésekkel szállították kórházba, ahol megműtötték, de állapota kritikus maradt: szerdán hunyt el.

Freddy Rincón Forrás: Brazil Photo Press via AFP/BRAZIL PHOTO PRESS/William Volcov

A három világbajnokságon szerepelt labdarúgó 84-szer lépett pályára a válogatottban és 17 gólt szerzett. Egyik legfontosabb találatát az 1990-es olaszországi világbajnokságon, a Németország elleni csoportmeccsen érte el. Ő egyenlített az 1-1-re végződött találkozón, aminek köszönhetően a kolumbiaiak továbbjutottak a nyolcaddöntőbe.

"Freddy Rincón a kolumbiai futball ikonja volt és örökre az is marad. Köszönjük mindazt a varázslatot, erőt, amit a pályán mutattál, amivel inspiráltál mindannyiunkat és felejthetetlen emlékeket szereztél nekünk" – mondta a korábbi középpályásról Iván Duque.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.