Sokkolta a fővárosi lakókat, hogy egy fiatal nő kizuhant az egyik toronyház legfelső emeletéről. Habár azonnal mentőt hívtak hozzá, esélye sem volt túlélni a tragédiát.

Nem ez volt sajnos az első eset, hogy valaki öngyilkosságot követett el a békásmegyeri toronyházban. A lakótelep egyik legmagasabb épületében két évvel ezelőtt egy tinédzser azért vetett véget az életének, mert gondjai voltak az iskolában. A ház egyik lakója szerint sürgősen megoldást kellene találni erre a problémára.

Szerintem rácsot kellene szerelni az érintett erkélyek korlátja fölé. Akármennyire is sajnálom az elhunytakat, meg kell jegyeznem, hogy aki egy toronyházból kiugrik, másokat is veszélyeztet, hiszen könnyen lehet, hogy ráesik valakire

IllusztrációForrás: Shutterstock

– mesélte a Borsnak a neve elhallgatását kérő férfi. A toronyház egy másik lakója szemtanúja volt az öngyilkosságnak. Péter hétfőn reggel épp a kávéját itta az erkélyen, amikor meglátta a zuhanó testet. Először azt hitte, hogy egy csomagot dobtak ki valamelyik lakás ablakából, hiszen többször is előfordult már, hogy a fent hagyott tornacuccot nemes egyszerűséggel ledobták a szülők a csemetéknek.

Amikor ráeszméltem, hogy egy ember fekszik az aszfalton, megijedtem. Szegénynek ki volt tárva a két keze és lába, ráadásul vérben ázott. Még a pólója is felhúzódott. Hamarosan összesereglettek a járókelők és hívták a mentőket. Ugyan eszembe jutott, hogy lemehetnék segíteni, de bottal is alig tudok járni, ráadásul biztos voltam benne, hogy szegény nő azonnal meghalt.