Késsel támadtak a legendás tévésre, Kertész Zsuzsára: meg akarták ölni

Forrás: Fortepan/Rádió és Televízió Újság -
Kertész Zsuzsa támadás televíziós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kertész Zsuzsa egy régi történetet elevenített fel még abból az időszakból amikor nap mint nap képernyőn volt. Elmondta, hogy egy néző előbb telefonon zaklatta, majd az MTV korábbi székháza előtt késsel támad rá. 

"Bélus megszállott rajongó volt. Mindent eltervezett, előkészített. Édes szavakkal megkérte a kezemet, tudatta, hogy mikor lesz a Mátyás templomban az esküvőnk, mi több, bizonyságul az anyukája gyűrűjét is elhozta" - emlékezett vissza Kertész Zsuzsa és felidézte a támadás éjszakáját is.

Forrás: Fortepan/Rádió és Televízió Újság

"Az MTV Szabadság téri épülete előtt történt az eset. Éjjel 2-kor, műsorzárás után, utolsóként mentem ki az épületből. Az őrség visszavonult, oltották a lámpákat. Ahogy szálltam volna be az autómba, a bokrokból egyszer csak előlépett valaki, majd rámsziszegett: 'Azonnal nyisd ki a jobboldali ajtót!" A hangja ismerős volt. Telefonban már korábban is zaklatott, fenyegetett. Teljesen ledermedve megpróbáltam vele beszélgetni. Egyik lábam kint, a másik bent, és mintha villant volna valami a kezében, újra rám üvöltött: 'Ne dumálj, nyisd ki az ajtót, különben nagy baj lesz!' Milyen a sors? Egy barátom látta, hogy aznap én vagyok adásban, gondolta, arra sétál. Amikor felfogta, hogy mi történik velem, hangosan szólongatott" – mesélte a Blikknek, majd hozzátette a támadója elfutott, de hamar elfogták.

"Végül a rendőrségen végeztük, és kiderült, hogy tényleg volt nála egy húsz centis dikics. Akár a Hasfelmetsző Jack tipikus esete is előfordulhatott volna velem. Ültünk egymással szemben, majd megkérdeztem: miért? Miért tette? Azt mondta: 'Ha az enyém nem lehetsz, másé sem leszel'" – idézte fel Zsuzsa, akinek a támadóját kényszergyógykezelésre ítélték, aki még onnan is fenyegette őt.

A népszerű kepernyős a nyugdíjba vonulása óta is aktív életet él, elmondta, mivel foglalkozik azóta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.