II. Erzsébet brit királynő beszéd Károly herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint arról mi is beszámoltunk, II. Erzsébet 59 éve először hagyta ki a parlamenti nyitóülést egészségügyi problémái miatt.

Beszédét eddigi távolmaradásai alatt a lordkancellár olvasta fel, ám ez a feladat most először fiára, Károly hercegre hárult. A királynő trónját a ceremónia alatt üresen hagyták, míg ő televízión keresztül kísérte figyelemmel az eseményeket.

Károly walesi herceg Forrás: Origo

A herceg részéről szóba került az edukáció: elmondása szerint a kormány célja, hogy az oktatási reformok minden gyerekből segítsenek felszínre hozni a bennük rejlő potenciált, valamint szeretnének javítani az iskolák minőségén is. Az általános oktatási reformokon túl a mentális egészségre is nagyobb hangsúlyt fektetnek a jövőben.

A brexittel kapcsolatban kifejtette: továbbra is igyekszenek előteremteni minél több lehetőséget a gazdaság fejlesztésére, ahogyan a cégekkel kapcsolatos szabályozások terén is előrelépésekre lehet majd számítani – írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.