Borzalmas gyilkosság rázta meg a Somogy megyei Barcs települést. A helyben is ismert vadászt saját fia ölte meg, méghozzá azért, mert a férfi állítólag maga volt a megtestesült gonosz.

A rendőrség emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy barcsi lakos ellen. A nyomozás eddig állása szerint egy mindössze 18 éves fiút gyanúsítanak azzal, hogy május 20-án késő ese, Szulok külterületén vadászfegyverrel fejbe lőtte tulajdon édesapját. A fiú a tett elkövetése után szökni próbált, végül Budapesten, a Terrorelhárítási Központ segítségével sikerült elfogni.

A fiú a letartóztatása után részletes beismerő vallomást tett.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A rendőrség sajtótájékoztatójából kiderült, hogy a fiú édesapja egy Németországból érkező vendégvadászt vitt ki vaddisznó vadászatra, a munkára pedig vele tartott fia, Martin is. A német férfi este sikerrel járt és elejtett egy vadat, majd az állattal együtt a vendég szálláshelyére hajtottak. Megvacsoráztak, ezt követően az apa a fiával együtt elindult, hogy még aznap éjjel feldolgozzák az állatot. Amikor kiszálltak, hogy kizsigereljék az állatot, a fiú elővette fegyverét és közelről lelőtte édesapját, a holttestet pedig elrejtette.

A fiú a vallomásában további megrázó részleteket is elárult.

Elmondta, hogy kedd óta érlelődött benne az az elhatározás, hogy meg kell ölnie az apját, mert olyan világmegváltó jó dolgokat szeretne végrehajtani az emberiség érdekében, amelyeket csak ő tud megtenni. És ebben az édesapja meg fogja akadályozni, mert ő a megtestesült gonosz

– idézte a Bors dr. Szijártó István rendőrezredest, aki a sajtótájékoztatón ismertette az ügy részleteit és a fiú beismerő vallomását.