Drogbotrány a királyi családban: Erzsébet királynő hat testőrét letartóztatták

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool -
Erzsébet királynő drogbotrány brit királyi család testőrség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb botrány a királyi családban: Erzsébet királynő testőrségéhez tartozó ír gárda hat, szolgálatban lévő tagját letartóztatták kábítószer-kereskedelem és illegális szerrel való visszaélés gyanúja miatt.

Erzsébet királynő hat testőrét szerdán vették őrizetbe a Hampshire-ben, Berkshire-ben, Észak-Walesben és Észak-Írországban tartott razziák során, és állítólag a gárda egy volt őrmesterét is letartóztatták.

Egy jelentés szerint a rajtaütést a Királyi Katonai Rendőrség vezette, és több hónapnyi nyomozás után tartóztatták le a feltételezett elkövetőket. A királyi testőrség 6 tagját kábítószer-kereskedelem, illegális szerrel való visszaélés és pénzmosással összefüggő bűncselekmények miatt fogták le, akik közül ötöt óvadék ellenében szabadlábra helyeztek – írja a Mirror.

II. Erzsébet brit királynő Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool

Az ezrednek a jövő csütörtökön kezdődő platina jubileumi ünnepségen is jelenése lett volna, de a botrány után azonban nem valószínű, hogy a gárda maradék tagjai vigyázhatnak a királyi család tagjaira.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.