Gy. Attila puszta kézzel tépte ki volt barátnője, Lakatos Gabriella szemeit egy veszekedés során még februárban. A férfi emellett többször véresre verte és halálosan megfenyegette a fiatal édesanyát.

A vádlott már korábban is kegyetlenül viselkedett Gabriellával. Amikor a nő a szakítás mellett döntött, a férfi elrabolta és fogva tartotta őt, ám a nőnek akkor sikerült elmenekülnie. Később pont azért találkoztak, hogy Attila meggyőzze őt, hogy vonja vissza a feljelentést, végül azonban elvette a szeme világát.

A kép illusztráció.Forrás: shutterstock

A bíróság a korábbi emberrablási ügy miatt ült össze június 6-án kedden. A Bors munkatársa jelen volt a tárgyaláson, Gabriella az ő kérdésére válaszolva nyilatkozott arról, hogy meg tud-e bocsátani exének.

Egy gyilkos sem örökli az Istennek országát. Vannak kövek a szívemben. Ne tőlem kérjen senki bocsánatot, kérjen az Úr Jézustól!

– mondta az édesanya, akinek kislánya az eset óta éjszakánként rémálmokkal küzd, csak akkor tud elaludni, ha Gabriella azt mondja, hogy egy picit látja őt.

Az áldozat brutális részletességgel beszélt a bíróságon az őt ért sérelmekről.

Ez az ember engem nem vert, hanem gyilkolt. Volt, hogy kirángatott az autóból és a betonba verte a fejemet. Ököllel és tenyérrel ütlegelt. Az orromból és a számból is ömlött a vér. Nekilökött egy szekrénynek, aminek kitört az üvege. Ezután egy olyan partvissal esett nekem, ami a benzinkutakon szokott lenni. Kimenekültem az utcára, de ő utánam jött egy bárddal. Le akarta vágni a fejemet, ezt mondta is

– sorolta a lány, aki egy nemzetközileg elismert szemészprofesszor szerint valószínűleg egész életét vakon fogja leélni, mivel az ő tudása alapján egyelőre nincs arra remény, hogy visszanyerje a látását.