Meghalt a hírhedt csehszlovák sorozatgyilkos, aki Németországban és Hollandiában is gyilkolt

Forrás: Twitter -
Ondrej Rigo sorozatgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt 66 éves korában Ondrej Rigo, Csehszlovákia, majd később Szlovákia leghírhedtebb sorozatgyilkosa a trencsényi börtönkórházban - jelentették be a szlovák hatóságok csütörtökön.

Monika Kacvinska, a szlovák büntetésvégrehajtás szóvivője elmondta, hogy Rigo halálának pontos okát boncolás fogja megállapítani.

Elhunyt Ondrej Rigo Forrás: Twitter

Rigót 1994-ben a legsúlyosabb kiszabható büntetéssel sújtotta a bíróság; életfogytig tartó bönrtönbüntetésre ítélték, miután az 1990-es évek elején kilenc embert ölt meg Münchenben, Amszterdamban és Pozsonyban. Legidősebb áldozata egy 88 éves nő volt, akit egy idősotthonban ölt meg, a legfiatalabb pedig egy tizenéves fiú. Rigo a legtöbb esetben közösült is áldozatai holttestével. Rigónál skizoid és antiszociális személyiségzavart diagnosztizáltak.

Rigo soha nem ismerte be bűnösségét. Ő volt az első elítélt Szlovákia történetében, akinek a bűnösségét DNS-vizsgálat segítségével állapították meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.