Megkezdődött a XIII. kerületben talált légibomba hatástalanítása

Forrás: Shutterstock -
légibomba Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megkezdték a XIII. kerületi Kartács utcában előkerült második világháborús légibomba hatástalanítását a Magyar Honvédség tűzszerészei kedd délelőtt. Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: mintegy 200 méter sugarú körön belül mindenki elhagyta otthonát, munkahelyét.

A tűzszerészek megkezdték az 50 kilogrammos légibomba gyújtószerkezetének kiszerelését. Ennek célja, hogy a bomba biztonságosan szállítható legyen - közölte a kommunikációs tiszt.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A BKK Info közölte: a lezárások miatt a 14-es villamos helyett pótlóbusszal lehet utazni a Hun utca és a Frangepán utca között, de a pótlóbusz egyik irányban sem érinti a Lehel utca/Róbert Károly körút megállót, a Lehel tér felé pedig a Béke teret sem.

Terelve közlekedik a 105-ös és a 178-as autóbusz: egyik irányban sem érinti a Lehel utca/Róbert Károly körút megállót, a budai végállomások felé pedig a Béke tér megállót sem.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy a bombát a Kartács utca 27. szám alatti építkezésen találták, és a hatástalanítás idejére lakosságvédelmi intézkedéseket vezetnek be kedd 7 órától várhatóan 12 óráig.

Ez azt jelenti, hogy Angyalföldön lezárják és kiürítik a Lehel út, Gömb utca, Kartács utca és Róbert Károly körút által határolt területet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.