A német rendőrség tájékoztatása szerint a 38 éves gyanúsított Bonn környékéről származik.

Természetes halállal halt meg az a férfi, akinek a fejét kedd este a bonni bíróság bejárata előtt találták meg - számolt be a törvényszéki orvosi vizsgálat eredményéről szerdán a bonni rendőrség.

Kedd este járókelők vették észre az emberi fejet a bonni bíróság oszlopos főbejáratánál. Az ügyben letartóztatott 38 éves férfit - aki a rendőröknek azt is elárulta, hol találják meg a test többi részét - a bíróság közvetlen közelében fogták el.

Levágott emberi fejet találtak a bíróság lépcsőjén, Németországban, BonnbanForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Thomas Banneyer

A boncolást követően a rendőrség arról tájékoztatott, hogy a 44 éves férfi, akinek a testét megcsonkították, természetes halált halt, nem gyilkosság áldozata.A gyanúsítottnak - aki ellen emberölés helyett immáron a köznyugalom megzavarása miatt indult nyomozás - kábítószerekkel kapcsolatos bűncselekmények miatt már volt dolga a rendőrséggel. A gyanú szerint ő és a halott férfi hajléktalan volt, s ő csonkította meg a halottat.
Egyelőre nem tudni, milyen eszközt használt a férfi a test csonkítására, ahogy azt sem, hogy milyen indíttatásból cselekedett így.

 

Tavaly nyáron a Garam folyóban találtak egy levágott fejű holttestet, erről az esetről itt írtunk bővebben.