Koronavírus: ennyien haltak meg és kapták el a fertőzést Magyarországon egy hét alatt

Forrás: MTI/Vasvári Tamás -
COVID-19 Magyarország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A beoltottak száma 6 412 386, közülük 6 199 431-en a második, 3 885 874-en a harmadik, 307 965-en pedig már a koronavírus elleni negyedik oltást is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: az elmúlt héten 8036 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 940 824-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 35, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 696-ra emelkedett.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A gyógyultak száma 1 878 221, az aktív fertőzötteké 15 907. Jelenleg 628 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 727-en vannak.

A kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. A kórházi oltópontokra pénteken 14 és 19 óra között lehet menni időpontfoglalással vagy akár a nélkül is - tették hozzá. A honlapon arra is felhívták a figyelmet, hogy az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól.
Hangsúlyozták, hogy a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - tették hozzá.

Még több hírt a koronavírussal kapcsolatban ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.