Gyilkos lett az örökbe fogadott fiú: a monoki gátőrrel végző Ádámot kitagadják nevelőszülei

gyilkosság Mata-család örökbefogadás monoki gyilkosság Monok monoki gátőr kitagadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyilkosság rázta meg tavaly év végén a Miskolc közelében fekvő Monokot, ahol holtan találták a bányató idős gátőrét. A férfivel két tinédzser végzett, akik azóta már a rácsok mögé kerültek.

A két fiú, Márió és Ádám alkalmi munkásként dolgozott a monoki bányatónál, amikor tavaly szeptemberben elkötötték a gátőr autóját. Az idős férfi közölte a tinikkel, hogy ezért feljelenti őket, a szóváltás pedig odáig fajult, hogy a fiúk agyonverték a gátőrt. A holttestet a tó melletti erdős részhez húzták, majd faágakkal és levelekkel takarták el.

Mindkét tinédzsert minősített emberöléssel gyanúsítják, de a szülők szerint nem ugyanolyan mértékben vétkesek a gyerekek. A Mata fiú, Márió édesanyja úgy véli, nevelt fiuk, Ádám rontotta el gyermeküket.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

– mesélte a Blikknek az édesanya, aki annyira haragszik Ádámra, hogy ha szabadul, soha nem fogadják vissza, sőt kitagadják. Hasonlóképpen vélekedik a családfő is, aki hisz abban, hogy fia nem gyilkos, és csak a holttest elrejtésében segédkezett.

A Mata-családot sorozatos tragédiák sújtják, ugyanis pár évvel ezelőtt egyszer már bekerültek a hírekbe, ugyanis nagylányukkal egy sorozatgyilkos végzett Olaszországban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.