Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy házaspárral és nőtársukkal szemben, akik 2019-ben egy pesterzsébeti ingatlanban bántalmazással és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítettek egy gondokság alatt álló, várandós nőt.

A főőügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a 35 éves férfi és 29 éves felesége egy XX. kerületi házban élt, míg az ügy harmadik vádlottja, egy 33 éves nő prostituáltként dolgozott, és a házaspártól bérelt egy lakrészt, ahol a "vendégeit" fogadta.

A házaspár 2016 körül ismerkedett meg a cselekvőképességet korlátozó gondokság alatt álló sértettel, akit a férfi testvére mutatott be nekik. A sértett az ezt követő években többször ellátogatott a házaspár házába, hogy a férfi testvérével találkozzon, a kapcsolatuk azonban 2019-ben megszakadt. Mivel a sértett 2019 májusában a gondnoka számára is elérhetetlenné vált, bejelentése alapján a rendőrség elrendelte a nő körözését.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock


A két vádlott nő 2019 novemberében a VIII. kerületben összetalálkozott a sértettel, majd beültették egy autóba és a pesterzsébeti ingatlanba vitték, ahol erőszakkal és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítették.

A sértettet regisztrálták egy szexuális szolgáltatást kínáló internetes oldalon, oda róla készített fényképeket töltöttek fel, és szőke póthajat is készíttettek neki. A hirdetésre jelentkező ügyfelekkel minden esetben a vádlottak egyeztettek időpontot, ők szabták meg az ellenszolgáltatás összegét és vették át a pénzt az ügyfelektől, amelyet a saját megélhetésükre fordítottak.

Amikor a sértett ellenkezett, illetve közölte, hogy nem akarja folytatni a szexmunkát, a vádlottak bántalmazták, és mivel tudtak arról, hogy a nő állapotos, azzal fenyegették, hogy elveszik a gyerekét. Mindemellett a vádlottak folyamatosan felügyelték és ellenőrzésük alatt tartották a sértettet, elvették az iratait, a telefonjából kivették a SIM-kártyát, rázárták az ajtót, és soha nem hagyták egyedül az ingatlanban - áll a közleményben.

A sértett 2019. december 11-én végül az egyik vendégétől kért segítséget, elmondta neki a valódi nevét és azt, hogy kényszer hatására végzi a szexmunkát. A férfi bejelentést tett a rendőrségen. A vádlottak még aznap inaktiválták a sértett profilját az internetes oldalon, majd a nőt gépkocsival Szabadegyházára vitték és ott magára hagyták.

A Fővárosi Főügyészség a három vádlottal szemben személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, kizsákmányolás céljából, erőszakkal és fenyegetéssel, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozva - olvasható az ügyészségi közleményben.