Pecabottal próbáltak csomagot bedobni egy börtön udvarára: most ők is leülhetnek

csomag börtön horgászbot
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Horgászbottal próbáltak csomagot bedobni az utcáról egy kőbányai börtön területére. Az intézet őrei észrevették, szóltak a rendőröknek, akik két férfit és egy nőt állítottak elő.

Egy fővárosi büntetés-végrehajtási intézetből értesítették a Budapesti Rendőr-főkapitányságot 2022. október 9-én 21 óra körül, mert hárman horgászbottal próbáltak valamit bedobni a börtön területére. A X. Kerületi Rendőrkapitányság közelben szolgálatot teljesítő körzeti megbízottjai perceken belül a helyszínre értek, és igazoltatták a bejelentésben szereplő három embert.

Pecabottal próbáltak csomagot bedobni egy börtön udvarára Forrás: Police.hu

Az egyik férfinél ott volt a szatyor, amit nem sikerült átdobni a kerítésen, abból öt mobiltelefon és tartozékaik, valamint 89, feltehetően testépítéshez használatos tabletta került elő. A büntetésvégrehajtási-intézet munkatársaival együttműködve a rendőrök a törölközőbe csavart horgászbotot is megtalálták a közelben.

A szatyros férfinél mintegy 5 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket – a gyorsteszt szerint marihuánát – is találtak, ezért a X. Kerületi Rendőrkapitányságon a 32 éves B. Zsoltot kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A büntetés-végrehajtási intézet környezetének megzavarása miatt mindhármukkal szemben szabálysértési eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.