Károly eladja a néhai királynő szeretett állatait: bárki megveheti II. Erzsébet versenylovait

Forrás: AFP/henrydallalphotography.com/Henry Dallal
Forrás: AFP/henrydallalphotography.com/Henry Dallal -
királyi család versenyló Károly Király III. Károly II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már több mint egy hónap eltelt azóta, hogy II. Erzsébet örökre lehunyta a szemét. A helyét a trónon fia, Károly vette át, akit harmadikként koronáznak majd meg ezen a néven. Az új királytól sokat várnak a britek, ám lehet, hogy nem minden cselekedete nyeri majd el az alattvalók tetszését.

III. Károly egyik legfrissebb döntése érinti néhai édesanyja, II. Erzsébet versenylovait. Az egykori brit uralkodó szenvedélyesen imádta a lovakat és több állattal is hatalmas sikereket ért el a derbyken. Habár a tenyészet fenntartása tetemes költségeket emésztett fel, a néhai brit királynő mindezt saját vagyonából és a versenyekből befolyt pénzdíjakból fizette.

II. Erzsébet a lovai társaságában fényképezkedett a 96. születésnapján Forrás: AFP/henrydallalphotography.com/Henry Dallal

Az új király azonban most elkezdheti felszámolni édesanyja tenyészetét. III. Károly ugyanis kiválasztott tizenkét versenylovat, melyeket felkínálnak eladásra a Newmarket Tattersalls-ban – írja a Blikk a Mirror cikke nyomán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.