Robbantás történt Isztambul legforgalmasabb részén: sok halott és tucatnyi sérült

Forrás: MTI/AP/Francisco Seco -
Isztambul robbantás sétálóutca robbanás Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Robbanás történt vasárnap délután közép-európai idő szerint 14.20 óra körül Isztambul népszerű sétálóutcájában, az Istiklalon: a detonációnak az első vizsgálatok szerint négy halottja és 38 sebesültje van - írta Ali Yerlikaya, Isztambul tartomány kormányzója hivatalos Twitter-fiókján.

A robbanás eredete egyelőre ismeretlen, az esettel kapcsolatban a hatóságok hírzárlatot rendeltek el.

A történteket követően nagy számban rendőr-, mentő- és tűzoltóegységek érkeztek a helyszínre. A sérülteket kórházba szállították. A biztonsági szervek lezárták a sétálóutcát a forgalom elől -írja az MTI.

Rendőrök és mentőalakulatok tagjai dolgoznak egy robbanás helyszínén Isztambul népszerű sétálóutcájában, az Istiklalon. Forrás: MTI/AP/Francisco Seco

Törökország 2015 és 2017 között számos véres terrortámadás helyszíne volt. A merényleteket túlnyomó többségében az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vagy a Délkelet-Törökországban 1984 óta fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárt terrorszervezet hajtotta végre.

A mai robbantásról egy videófelvétel is készült, ezt a Twitteren posztolták:

Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap esti sajtótájékoztatóján aljas támadásnak minősítette a robbantást. Erdogan felszólalásában nyomatékosította, hogy előkerítik a támadás elkövetőit; azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ki és miért robbantott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.