A gyanú szerint brutális kegyetlenséggel, felindultságtól vezérelve végzett az édesanyjával hétfő délután egy 14 éves tinédzser, aki a kihallgatáson beismerő vallomást tett.

A 24.hu információi szerint egy fülöpjakabi férfi értesítette a hatóságokat tegnapelőtt délután, hogy holtan találta az élettársát az ágyukban. A halottszemle során kiderült, hogy az asszony fején található sérülések bántalmazástól származtak. A gyanú az áldozat kamasz fiára terelődött, aki ismeretlen helyen tartózkodott.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A rendőrség hajtóvadászatot indított a szökésben lévő 14 éves fiú ellen, majd éjjel fél 12-kor el is fogták őt a helyszíntől 300 kilométerre lévő Sajókazán. A fiatalt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Az Origo úgy értesült, hogy a hetedik osztályos fiú nehezen találta a helyét a közösségben, ritkán járt iskolába, dohányzott, egyesek szerint pedig már ránézésre is kifejezetten agresszívnak tűnt.

Beismerem, hogy amikor először megláttam, megijedtem tőle, bár nem beszéltünk sokat. Októberben költöztek ide, úgy tudom, van egy testvére is. De azt hallottam, nem szívesen lakott itt – mondta a gyanúsítottról egy helyi lány.