Átverték, meglopták és megzsarolták Hajdú Pétert: fizetett, de még több pénzt követelnek tőle

TV2 -
átverés zsarolás csalás Hajdú Péter Instagram adathalászat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt években nem egyszer a feltört Instagram-fiókoktól volt hangos a magyar sajtó. A hírességek közül a csalók áldozatául esett például Kajdi Csaba, Lékai-Kiss Ramóna, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi és Tápai Szabina, de olyan vállalatok profilját is meghackelték mint a Burger King.

Az adathalászok most újabb áldozattal bővítették a listát, és ezúttal a tévés műsorvezető, Hajdú Péter Instagram-oldala felett sikerült átvenniük az irányítást. A bűnözők most is a jól bevált módszert alkalmazták: üzenetet küldtek a felhasználónak, hogy megkapta a "kék pipát", azaz hivatalos és elismert tagja lett a platformnak, és már csak egy lépés van hátra, hogy mindez véglegessé váljon.

Ekkor a csalók arra kérik a gyanútlan felhasználót, hogy adja meg a felhasználónevét és a jelszavát, mindezt Instagram-logóval ellátott üzenetben teszik.

Hajdú Péter Forrás: TV2

Hajdú Péter is megadta az adatait és amint végigment a procedúrán, már el is vesztette 165 ezer követővel rendelkező Instagram-oldalát – erről a Facebookon indított élő videójában beszélt. A zsaroló azt követően, hogy átvette az irányítást és eltüntette Hajdú profilját, megkereste a tévést, hogy bizonyos összeg fejében visszaállítja a fiókot, ám a műsorvezető hiába fizetett, a zsaroló csak még több pénzt, pontosabban lenyomozhatatlan kriptovalutát követelt.

Hajdú Péter megteszi a szükséges lépéseket, hogy visszaszerezze oldalát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.