Kiadták a figyelmeztetést: brutális időjárás csap le az országra csütörtökön

Fotó: Polyák Attila -
időjárás viharos szél Szél csütörtök figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár az időjárás még mindig sokkal inkább tavaszias, csütörtökön az erősödő szél miatt több megyében is citromsárga riasztás van érvényben.

Szokatlanul enyhe a január, csütörtökre azonban citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Előrejelzésük szerint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében

a várt legerősebb széllökések akár a 70 kilométer per órát is meghaladhatják.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A mai napon eleinte az erősen felhős égből szórványosan várható eső, zápor, majd délután csökken a felhőzet, de a Dunántúlon ekkor is lehetnek záporok. A hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. Pénteken eleinte gyengén felhős, napos idő várható, majd északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Eső csak az esti óráktól várható, 10-11 fok körüli értékeket mérhetünk - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.