Havas eső és hó is lehet: ezeken a területeken köszönt be a tél

Forrás: Shutterstock -
havas eső tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az enyhe idő után egyes területeken havas eső és hó is lehet.

Péntek
Reggelre sokfelé képződik köd, mely néhol a déli órákig is megmaradhat. Egyébként országszerte erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Estétől északnyugat felől szórványosan várható eső. 5-10 fok várható.
Szombat
Reggelig több helyen lehet eső, zápor, majd északnyugat felől csökken a felhőzet, és a Tiszántúl kivételével kisüt a nap. Az északnyugati szél megerősödik. 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.
Vasárnap
Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől egyre többfelé számíthatunk esőre. A hegyekben és az északkeleti határszélen havas eső, hó is lehet. A délies szél élénk lesz. 6-7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock


Hétfő
Borult időre van kilátás. Eleinte csak délnyugaton, majd többfelé várható csapadék: nagyrészt eső, de főleg a hegyekben havazás, havas eső is valószínű. 3 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.
Kedd
Átmenetileg kevesebb helyen fordul elő havas eső, eső. A déli szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 7 fok körül alakul a maximum - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.