Lezárult a nyomozás a megkéselt rendőr ügyében: a kényszerítő eszközök használata szakszerű és jogszerű volt

Fotó: Polyák Attila - Origo -
rendőrgyilkosság fegyverhasználat késelés kényszerítőeszköz eljárás nyomozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gál Kristóf alezredes a rendőrség sajtótájékoztatón számolt be a január 12-én éjszaka történt rendőri intézkedés kapcsán végzett nyomozás eredményéről. Az újbudai késelésben Baumann Péter rendőr életét vesztette.

Az alezredes elmondta: a kivizsgálás megállapította, hogy "mind a lőfegyverhasználat, mind a munkatársak által alkalmazott egyéb kényszerítő eszközök használata szakszerű és jogszerű volt, és az arányosság követelményének is megfelelt".

Rendőrgyilkosság Újbudán - három rendőrt megkéseltek Fotó: Polyák Attila - Origo

Gál Kristóf azt is elmondta, hogy a rendőrök minden szakmai kiképzéssel és felkészítéssel rendelkeztek. Továbbá valamennyi – a járőri állományra vonatkozó – "rendőrségnél rendszeresített kényszerítő eszközzel rendelkeztek", és a bejelentés alapján, mivel akkor még nem állt rendelkezésre olyan információ, mely alapján az eset nagyobb rendőri jelenlétet igényelt volna, a létszám is megfelelő volt - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.