Másfél kiló drogot, 13 millió forintot és éles lőfegyvert találtak három dílernél Taktaharkányban

Forrás: Shutterstock -
drog Taktaharkány díler
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csaknem másfél kilogramm "kristályos anyagot", 13 millió forintot és éles lőfegyvert, valamint lőszereket és hangtompítót foglaltak le a rendőrök, miután rajtaütöttek három férfin a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Taktaharkányban - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgattak ki egy 46 éves szikszói, egy 32 éves alsóvadászi és egy 41 éves taktaharkányi férfit. A kábítószer egy részét abban az autóban találták meg, amellyel a gyanúsítottak közül ketten éppen el akartak indulni, amikor lecsaptak rájuk. A bűnbanda által használt házban is kutatást tartottak, ott további kábítószert, pénzt és lőfegyvert is találtak.

A nyomozók mindent lefoglaltak, majd az összességében mintegy 1,5 kilogrammnyi kristályos anyagot szakértői vizsgálatra küldték. Az előzetes vélemény szerint az anyag 3-CMC, vagyis egy idén január 1-jétől már kábítószernek minősülő vegyület. A drog feketepiaci értéke mintegy 9 millió forint - tették hozzá.

A nyomozók mind a három férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat, amit a bíróság már el is rendelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.