Rátámadt az idomárjára egy megvadult delfin: videón az eset

támadás megvadult idomár Miami delfin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A park szerint az idomár véletlenül megkarcolta a delfint, ezért vadult meg.

Show közben vadult meg egy delfin Miamiban. A Sundance névre hallgató emlős megpróbálta a víz alá rángatni az idomárját, aki végül nem szenvedett komoly sérüléseket. A Miami Seaquarium közleménye szerint az idomár véletlenül megkarcolta a delfint, ezért történt a támadás, és elszigetelt esetként hivatkoztak rá.

A delfinpark korábbi állatorvosa ezzel szemben azt mondta, hogy Sundance korábban is volt már agresszív.

A PETA állatjogi szervezet szerint a történtek után követeli a miami delfinárium delfinjeinek menedékhelyre telepítését, ha az állatok érdekében nem is gondolja fontosnak a park, de legalább az egyre nagyobb veszélyben lévő dolgozók miatt.

A delfinparkról egyébként korábban már kiderült, hogy számos állatjóléti szabálysértést követett el, ami már több delfin halálát okozta: rothadó halakkal etették az állatokat, és nem tartották karban az élőhelyeiket - írja az Unlaid.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.