Lezuhant egy kisrepülőgép a szlovák-cseh határ közelében, többen meghaltak

Forrás: Shutterstock -
tragédia kisrepülőgép lezuhant szlovák-cseh határ
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezuhant egy kisrepülőgép a szlovák-cseh határ közelében lévő Trencsénsztankóc (Trencianské Stankovce) település körzetében szerdán délután: a szerencsétlenségben négyen meghaltak, jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a mentőszolgálat információira hivatkozva.

A tűzoltóság közlése szerint a repülőszerencsétlenség nem sokkal háromnegyed három előtt történt, a helyszínre kivonuló 11 tűzoltó a repülő roncsai között négy holttestet talált. A szerencsétlenség okairól egyelőre semmit sem közöltek a szlovák hivatalos szervek.

Lezuhant egy kisrepülőgép a szlovák-cseh határ közelében, többen meghaltak Forrás: Shutterstock

A CTK cseh hírügynökség a szlovák JOJ televízió információira hivatkozva azt írta: a szerencsétlenül járt DA-42 típusú repülőgépet, amely lakott területen kívül zuhant le, Csehországban regisztrálták.

Szlovákiában a mostani repülőszerencsétlenséget megelőzően tavaly júniusban zuhant le egy kisrepülőgép két emberrel a fedélzetén. Azelőtt 2021-ben történt hasonló baleset, akkor cseh utasokkal a fedélzetén zuhant le egy kisrepülőgép.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.