Kukában vitt haza romboló gránátokat egy Borsod vármegyei férfi

Forrás: Police.hu -
kuka Borsod gránát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen, aki egy kukában tolt haza két második világháborús tüzérségi romboló gránátot - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A vádirat szerint a férfi múlt év szeptemberében a lakóhelyén, egy borsodi kistelepülésen a patakparton két rozsdás, "bombaszerű" tárgyat talált. Két nap múlva visszament a helyszínre, és a tárgyakat egy kerekes kukában hazavitte, hogy később a méh telepen értékesítse. Az otthon tárolt robbanószerekről a vádlott nagynénje értesítette a rendőrséget.

Képünk illusztráció Forrás: Police.hu

A tárgyakról kiderült, hogy második világháborús cseh gyártmányú, ki nem lőtt tűzérségi romboló gránátok. A robbanószerek egyenként negyven kilogramm súlyúak voltak, és élesnek minősültek - írta a főügyészség. Amennyiben a szabálytalan mozgatás és tárolás miatt a gránátok felrobbannak, a ház gránáttárolásra használt része romba dől, és az ott tartózkodók életüket vesztik, emellett a robbanás harminc méteres sugarú körben képes lett volna életveszélyes sérüléseket okozni - tették hozzá.

A közlemény szerint a robbanóanyagot tűzszerészek a közeli homokbányába szállították és megsemmisítették. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.