Csütörtök este a feje tetejére áll a fővárosi közlekedés: itt lesznek útlezárások

Fotó: Koncz Márton - Origo -
BKK főváros útlezárás Budapest közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A megszokottnál sűrűbben közlekednek majd a közösségi közlekedés járatai a fővárosban a csütörtök esti Ferencváros–Bayer Leverkusen labdarúgó-Európa-liga nyolcaddöntő visszavágójához kapcsolódóan - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Mint írták, a Puskás Aréna környékén a mérkőzés napján már 18 órától számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani.

Tekintettel arra, hogy a stadion környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, a BKK azt kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg. Ennek érdekében a mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul a 2-es és a 4-es metró, valamint az 1-es villamos.

A stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől is be lehet lépni. Az aréna gyalog nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető – írták.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A BKK közleménye szerint várhatóan 18 órától lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat is.

A BKK az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazás használatát javasolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.