Terrorveszély Bécsben: Menczer Tamás fokozott óvatosságra inti az ott tartózkodó magyarokat

Forrás: MTI/Filep István -
Menczer Tamás terrortámadás terrorizmus Bécs óvatosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Templomok elleni támadások veszélyének gyanúja miatt a külügyminisztérium arra kéri a Bécsben tartózkodó magyarokat, hogy figyeljék a rendőrség tájékoztatását, és fokozott odafigyeléssel, óvatossággal járjanak el - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.

Menczer Tamás közölte: a bécsi rendőrség - elővigyázatossági intézkedésből - megerősített rendőri jelenlétet rendelt el a bécsi templomok elleni támadások közvetlen veszélyének gyanúja miatt.

A megerősített rendőri jelenlét alapja a hírszerző szolgálat azon információja, miszerint egy szíriai iszlamista terrorista sejt támadást tervez

- tette hozzá.

Forrás: MTI/Filep István

Az államtitkár kiemelte: templomok bezárásáról, valamint a turisták által kedvelt helyek kiürítéséről nincs szó, a lakosság számára sem tettek közzé figyelmeztetést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.