Ahogy arról mi is hírt adtunk, gyilkosság áldozata lett a 24 éves általános iskolai pedagógus, B. Borbála, aki évek óta Angliában élt. A kegyetlen gyilkosságról most több részlet is napvilágot látott.

A fiatal tanárnő az angliai Bradfordban élt és tanult. A mélyen hívő keresztény lányt mindenki jó embernek ismerte: beteg gyerekekkel akart foglalkozni, a templomi kórusban énekelt, és a közösségi élet igazi oszlopa volt.

Bori a tragédia napján lengyel lakótársával, Klaudiával volt otthon, amikor egyszer csak rájuk rontott egy szintén lengyel diáktársuk, Zbigniew Soj. A 24 éves férfi Klaudiát életveszélyesen megsebesítette, Borival pedig kegyetlenül végzett, életét már nem tudták megmenteni.

A fiatal gyilkost rövid idő alatt elfogták, ő pedig nem tagadta tettét, mindent beismert. A vádirat szerint a férfi, mielőtt gyilkolt volna, jól berúgott, és részegen horrorpornókat nézett. Ezután egy késsel a két fiatal diáklány szállására ment, ahol először Borit támadta meg: először szexuálisan bántalmazta, majd halálra késelte. Ezután a szobatársához ment a hálóba, és Klaudiát is megtámadta -írja  a Bors.

Illusztráció.Forrás: AFP

A szomszédok elmondása alapján a fiatal lány sikoltozva könyörgött az életéért, felhívta a mentőket, a férfi pedig ezt ordibálta a telefonba:

"Csak el akarom mondani, mi történt. Évek óta depressziós vagyok, rohadt mérges, és ezt tettem. Tudod, miért? Már féltékeny vagyok, hogy másoknak normális életük van, nekem pedig nincs. Nem akartam megölni, ti jó emberek vagytok, de előtörtek belőlem a démonok"

-mondta a lány gyilkosa.

Az ámokfutó gyilkos később egy pszichiáternek azt is bevallotta, hogy ki akarta próbálni, milyen érzés megölni valakit, a vádiratból pedig az is kiderült, hogy miután gyilkolt, mind a két lányt csókolgatta, és a bocsánatukért esedezett.

A férfi a bíróságon a halálért könyörgött: végül 31 év börtönt róttak ki rá.