13 éves gyerek kapott fegyverviselési engedélyt, Surányban került elő

Forrás: Wikipédia -
fegyverviselés Pest megye gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság tévedésből állította ki az engedélyt a kiskorú nevére. Az ügyre akkor derült fény, amikor a gyermek elvesztette a bankkártyára hasonlító okmányt, amelyet a Pest megyei Surányban találtak meg.

A megtaláló a Privát Kopó szerkesztőségéhez juttatta el a kártyát, amelyet 2022 novemberében állítottak ki, röviddel a gyermek 13. születésnapja után.

A hvg.hu a rendőrséghez fordult, hogy kiderítse, hogyan kaphatott egy 18 év alatti, gyermekkorú személy gáz- és riasztófegyver viselésére feljogosító engedélyt. A rendőrség válaszában elismerte, hogy adminisztrációs hiba történt. Az ügyben vizsgálatot indítanak, a gyermek engedélyét pedig azonnali hatállyal visszavonják.

Umarex gyártmányú Walter P22 9 mm öntöltő gázpisztoly kivett tárral Forrás: Wikipédia

A portál arra is rákérdezett, hogy hány kiskorú szerepel az adatbázisukban, akiknek hasonló engedélyt adtak ki, de erre a kérdésre nem kaptak választ. A jelenlegi jogszabályok szerint Magyarországon csak 18 éven felüli személyek részére lehet fegyverviselési engedélyt kiállítani – írja a Telex.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.